Hội ’Luetaan yhdessä’ tổ chức dạy tiếng Phần Lan

 

Bạn có muốn học tiếng Phần Lan? Trang mạng có tên là ”Luetaan yhdessä” có mở các khoá học miễn phí mỗi tuần 2 tiếng, trong giờ học bạn sẽ được thực tập viết và nói tiếng Phần Lan. Các giáo viên người Phần Lan là những tình nguyện viên. Bạn có thể bấm vào từng vùng, ví dụ như Uusimaa: http://luetaanyhdessa.fi/tule-mukaan/opetusryhmat/ để tìm thêm thông tin ngày giờ của các khoá học.


 

Haluatko oppia suomea? Luetaan yhdessä -ryhmissä opiskellaan kerran viikossa kahden tunnin ajan. Tunneilla harjoitellaan lukemaan, kirjoittamaan ja puhumaan suomea. Ryhmien opettajat ovat vapaaehtoisia.

Opiskelu on ilmaista.
Voit ottaa lapsesi mukaan tunneille.
Voit tulla mukaan opiskelemaan milloin vain.
Ryhmien yhteystiedot löydät täältä, maakuntakohtaisesti ryhmiteltyinä.

Luetaan yhdessä

Suomessa elää paljon maahanmuuttajia, jotka eivät puhu suomea. Kotoutuminen edellyttää kielitaitoa, siksi Luetaan yhdessä -verkosto tarjoaa vapaaehtoistyöhön perustuvaa ilmaista kielenopetusta.

Monet Suomeen muuttaneista henkilöistä pääsevät kunnan tarjoaman kotoutumiskoulutuksen kautta kielenopetukseen, mutta eivät kaikki. Tämän ulkopuolelle jäävät helposti esimerkiksi iäkkäämmät maahanmuuttajat ja kotiäidit. Osa maahanmuuttajista on myös luku- ja kirjoitustaidottomia.

Suomen kielen taitamattomuus sekä luku- ja kirjoitustaidottomuus jättävät ihmisen yhteiskunnan ulkopuolelle ja lisäävät tämän syrjäytymisriskiä.

Jotta kotoutuminen Suomeen olisi helpompaa, Luetaan yhdessä -ryhmissä opetetaan erityisesti arjessa tarvittavaa kieltä. Tunneilla painotetaan myös sosiaalisuutta ja suomalaisen yhteiskunnan ja kulttuurin tuntemusta, mikä edistää opiskelijoiden ja heidän perheensä hyvinvointia. Vapaaehtoisille ja opiskelijoille toiminta tarjoaa mukavaa yhdessäoloa sekä kulttuurien välistä vuorovaikutusta.

Toimintasuunnitelma 2018

Luetaan yhdessä -verkoston strategia


Verkostoon kuuluu yli 100 ryhmää ympäri Suomea. Vapaaehtoisia opettajia on yli 600 ja opiskelijoita noin 3000. Ryhmät kokoontuvat kerran viikossa kahden tunnin ajan. Ryhmien yhteystiedot löytyvät täältä: Ryhmien yhteystiedot

Luetaan yhdessä -toiminta on alkanut vuonna 2004. Verkostoa hallinnoi Suomen akateemisten naisten liitto ja toiminnan rahoittaa STEA sekä Koneen säätiö.

3.2.2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *