Chia sẻ:

Kuljetusalan työnseisaus haittaa pääkaupunkiseudun bussiliikennettä 2. helmikuuta – AKT ja Rakennusliitto järjestävät työnseisauksen vastustaakseen aktiivimallia

 

Nghiệp đoàn AKT và Rakennusliitto ở Phần Lan sẽ lên kế hoạch đình công vào thứ sáu, 2.2.2018, cũng cùng thời điểm với nghiệp đoàn trung ương SAK. SAK sẽ tổ chức biểu tình ở Helsinki vào ngày 2.2.2018. Nhằm để phản đối luật työttömyysturvan aktiivimalli (luật thúc đẩy tìm việc làm) đã áp dụng vào ngày 1.1.2018

Kế hoạch đình công tại các hải cảng sẽ ngưng hoạt động 24 tiếng, bắt đầu từ 6 giờ sáng 2.2.2018. Giao thông xe buýt ở vùng thủ đô Helsinki sẽ ngưng chạy từ 3 giờ sáng 2.2.2018 tới 18 giờ tối. Ngành xây dựng và dịch vụ chuyên chở rác thải cũng tham gia đình công.

__________________

 

AUTO- ja kuljetusalan ammattiliitto AKT ja Rakennusliitto pitävät työnseisauksen perjantaina 2. helmikuuta. Helsingin seudun liikenteestä HSL:stä arvioidaan, että seisaus tulee vaikuttamaan merkittävästi pääkaupunkiseudun bussiliikenteeseen.

AKT:n tiedotteen mukaan linja-autovuoroja ei ajeta aamukolmen ja kello 18 välillä. HSL:n mukaan osa liikennevälineiden kuljettajista kuuluu myös muihin liittoihin, joten täsmällisiä vaikutuksia on liian varhaista arvioida.

Työnseisaus järjestetään samaan aikaan kun ammattijärjestöjen keskusliitto SAK järjestää Helsingissä Senaatintorilla mielenosoituksen vuoden alussa voimaan tullutta niin sanottua aktiivimallia vastaan.

AKT lopettaa työt myös satamissa vuorokauden ajaksi perjantaiaamuna kello 6. Seisaus koskee myös muun muassa ympäristönhuoltoa eli roskien kuljetuksia.

Myös rakennustyömaat seisahtuvat mielenosoitusperjantaina. Rakennusalan protesti ei koske alan prosessiteollisuutta, jonka alasajo pitäisi aloittaa jo aiemmin.

Ammattiliitot vaativat aktiivimallin perumista.

 

– HS 23.1.2018: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005536002.html?share=37dcde0b1f5e1c9108f7b7b43afe0c77

 

– YLE: Ylen tietojen mukaan työnseisaus sulkee kaikki Suomen vientisatamat perjantaiaamuna kello kuudelta. Matkustaja-alukset kulkevat normaalisti. https://yle.fi/uutiset/3-10037270

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.